Facebook    Instagram    iTunes    wmmd    Youtube

 

 

BIOGRÁFIA

 

Tanulmányok:
Gyermekkorában a Magyar Állami Balettintézetben balerinának készült, majd a Harlekin Gyermekszínház hallgatója lett. Később a Musical stúdióba járt Schubert Évához.
2000-től Lengyel Ildikótól klasszikus hangképzést tanul. Zenei érdeklődése leginkább a jazz felé irányult, így került közelebbi kapcsolatba a műfajjal a világhírű jazz zongorista, Garay Attila által, 2000-től a mester haláláig.

Eddigi projektek:
(Felkérések, koncert, album, videoklip, bemutatók)

2023. október 10-én debütál a TOVÁBB (zene: Warnusz Zsuzsa, szöveg: Erdőhegyi Brigitta - Warnusz Zsuzsa) című legújabb dala és a hozzá tartozó videóklip. Újra szerzőként jegyzi a dalt, melyben alkotótársa ezúttal Warnusz Zsuzsa, akit sokan a Budapest Voices megálmodójaként is ismernek.

2023. február 28-án került a mozikba a 129 című, első magyar sci-fi. Peter Noel alkotásába Erdőhegyi Brigitta CAMEO szerepben tűnik fel.
 
2023. február 18-án került megrendezésre az Én-Kép-Másképp - Szellemi Jamming. A program megálmodója Erdőhegyi Brigitta.
 
2022. október 28-án debütált a Részemként már (Bedi Ferenc Péter - Erdöhegyi Brigitta) című legújabb dala és a hozzá tartozó videó klip. Ismét szerzőként jegyzi a dalt melyben alkotótárs Bedi Ferenc Péter.
 
2021. november 25-én jelent meg a Széttört Üveghegyen című dala a hozzátartozó videoklippel. Érdekessége, hogy Brigitta ezzel a dallal elsőként debütál mint szerző, melyben alkotótársa Bedi Ferenc Péter.

2021. október 22-én jelent meg a dal újragondolt, remix verziója Leave the Dark (Jeff Heffner short mix ) néven. Vadonatúj klippel debütál, amelynek alkotója, egyben a remix készítője is Jeff Heffner.

2021 májusában debütál a már teljes dal, Leave the Dark címmel. Zene: Harmath Szabolcs. Szöveg: Szabó Ági - Szabó Judith. Ugyanekkor megjelenik a hozzá tartozó vadonatúj videoklip, mely szintén magyar alkotók munkája.

2020- ban újabb ritkaságszámba menő,  megtisztelő nemzetközi felkérés érkezik. Mégpedig a No Time to Die című, a 25. James Bond filmet támogató egyik világmárkával együttműködésben készült James Bond hangulatú nemzetközi reklámfilm okán. Erdőhegyi Brigitta felkérést kap a film zenéjének elkészítésére és előadására. A  nemzetközi reklámfilmben nem csak Brigitta hangja csendül fel de énekesnőként is feltűnik. A dal címe: Leave the Dark. A kedvező fogadtatás hatására a zenéhez videoklip is készül. A dal szerzői: Harmath Szabolcs és Szabó Ágnes.


2002 - 2010 márciusáig, 8-éván át önálló est a budapesti Cotton Clubban, mely műsor a
20-30-40-es évek zenei és színpadi világát idézte meg.

2004 szeptemberében exkluzív felkérést kapott Carlo Giustitól, Sophia Loren titkárától, hogy egyetlen magyar előadóként szerepeljen ifj. Carlo Ponti karmester és Mészáros Andrea hegedűművész esküvőjén. A Magyar Tudományos Akadémián megrendezett eseményen a világ olyan film- és divatikonjait szórakoztatta, mint pl. Carlo Ponti vagy Giorgio Armani.

2006. február 13-án jelent meg első önálló zenei albuma "Kis Meglepetés" címmel.
A lemezről két videoklip készült, Engedj el és Kis Meglepetés címmel.

2006. március 8-án hazánkba látogató Depeche Mode tagjai számára exkluzív, zártkörű előadói estet tartott a 30-40-es évek stílusában.

2006. szeptemberében exkluzív felkérést kapott Mihail Gorbacsov 75. születésnapján tartandó ünnepségen való fellépésre. Ez alkalommal a világ politikai elitjének mutatkozott be előadásával.

2008-ban új maxi lemezzel és videoklippel jelentkezett, a dal címe Bizalom.
(szerzők: Bon-bon -Szolnoki Péter/Szabó Ági)

2009 februárjában debütált új zenés, táncos show-műsora speciális korhű színpadi látvány elemekkel, tánckarral a '20-as, '30-as évek Amerikájának színpadi világát idézve.

2010 februárjában az ismét hazánkba látogató Depeche Mode zenekar 4 év után immár másodjára döntött úgy, hogy egyetlen szabad estéjükön Brigitta önálló estjének programját választja.

2011. március 11-én élete egyik nagy álma teljesült azzal, hogy teltházas koncertet adott az Uránia Nemzeti Filmszínházban egy nagyszabású exkluzív Swing-Koncert-Show keretein belül. A hazánkban egyedülálló produkció a 30-as évek Amerikájának világát idézte meg.

2011. december 18-án az új Mikroszkóp Színpadon került bemutatásra Brigitta zenés-táncos show-műsora "Csak a jóból" címmel. Hazánk egyik legnézettebb zenecsatornája ez év 31-én Szilveszteri műsoraként tűzte műsorára.

2012 decemberében három év után új dallal és klippel jelentkezett. A "Livin' In A Free World" című dalt Pély Barnabás írta, és ezúttal Brigi eddigi stílusától eltérően a jazz és swing helyett egy nagyon mai, modern "nemzetközi popdal" született angol nyelven. A felvételhez elkészült Brigitta 5. videoklipje.

2013 tavaszán elkötelezte magát mint jótékonysági nagykövet a Béke Nobel dijra jelölt Mária Montessori (orvos, filozófus, pedagógus)által kifejlesztett, hazánkban egyedülállóan a speciális Montessori módszerrel működő iskola ügye mellett mely úgy érzi mélyen egybevág a saját belső ideológiájával.

2014 tavaszán felkérést kapott a Budapesti Esztrád Színháztól a Casanova Musical egyik női főszerepére. A darabot Korcsmáros György rendezte és a Casanovát játszó Vastag Csabának volt Erdőhegyi Brigitta a partnere. Szerepe szerint ő volt Casanova őrangyala.