Kedves Barátaim és Ismerőseim!

Forrás: Erdőhegyi Brigitta Fb oldal

Kedves Barátaim,és Ismerőseim!

Bevallom még most sem vagyok teljesen otthonos itt ebben a virtuális világban de azt hiszem mindenképp az előnyeihez tartozik ,hogy ha valamit "torzitás "mentesen szeretne kommunikálni az ember arra itt nyilik némi esély.
Aki figyelemmel kiséri a bejegyzéseim az tapasztalja,hogy naponta nem élek ezzel a lehetőséggel mert érzésem szerint egyik "problémánk" a "telitettség" minden szinten és ez által pont a legfontosabb dolgok vesznek el.
Tehát a "zajos" világunkban nem szivesen élek vissza a nem könnyen megszerzett figyelemmel.
Ezt a pár gondolatot ami friss inspirációként ért pár napja viszont szeretném megosztani azok számára akik nyitottak erre!
Köszönöm a figyelmeteket ..előre is..Ime:
Nagyon örültem annak a felkérésnek ami a VB Style Hair Club-on keresztül érkezett hozzám a Budapesti Montessori Iskola által.
Miszerint ,hogy az iskola fennállásának 10 évfordulóján tartandó ünnepségen fellépjek és énekeljek a tisztelt egybegyűlteknek.és ezen felül segitsek abban ,hogy egyre több emberhez eljusson magának az iskolának a létezése..és lényege.
Ez azért volt számomra rendkivűl inspiráló mert a Montessori egy speciális, egyedülálló módszer alapján működő iskola melynek ideólógiájával én személy szerint mélységesen egyetértek.
Én hiszek az ember egyediségében, különbözőségében és ennek elfogadásában! Azt gondolom ,hogy ha a mai világunk és amerre halad ,ha nagyobb hangsúlyt fektetne az ember egyéni képességeinek felfedezésébe és elfogadásában és a megszokottól eltérőhöz nagyobb szeretettel és kiváncsisággal fordulnánk akkor szebb világot épithetnénk melyben jobban érezzük magunkat!Az uniformizálódás és ez a fajta felgyorsult eredményorientált, versengő világ amiben most élünk azt sugallja,hogy a megszerzés és a birtoklás felűlirja az alapvető emberi értékeket és jogokat.Én ezt súlyos zsákutcának. érzem! Örömmel tölt el ,hogy létezik olyan oktatási módszer amely szembe megy ezzel hiszen az ember legfogékonyabb korszakában gyerekként szivacsként szivja magába az őt ért inpulzusokat.Amit gyermekként megtapasztal magáról a világból és az abban elfoglalt helyéről végigkiséri egész életében.
A Montessori módszer lényege úgy érzem tökéletesen egybevág ezzel.
Kiemelkedő szerepet kap az egyéni odafigyelés a személyreszabott foglalkozás.és ennek elfogadása.Minden sérült vagy nem sérült gyermeket egyéni képességei és érdeklődése szerint kezelnek szeretetteljes elfogadó hozzáállással és légkörrel amire azt hiszem minden embernek szüksége van ahhoz ,hogy létezni tudjon.
Ahogy egyre több információhoz jutok Montesorri módszerrel kapcsolatban melyet Mária Montessori Béke Nobel -dijra jelölt orvos, filózófus,pedagógus fejlesztett ki a múlt században annál jobban érzem,hogy megtisztelő és inspiráló az iskola jótékonysági nagykövetévé válni és segiteni a hatékonyságát!
Örülök ,hogy Mészáros Árpád Zsolt is a szinpadra lépett és biom benne ,hogy ez a születésnapi rendezvény is segit abban ,hogy eljusson a hir azokhoz akik erre vágynak...
A szombati fogadtatás mind a germekek mind az iskola igazgatónője által és az egész szellemiség amit megtapasztaltam bevallom mélyen felkavart és meginditott.
Új célokra inspirál és elköteleződésre csodás emberek jó ügyéért ami hiszem ,hogy mindannyiunk ügye..Megtiszteltetés az iskola felkérése miszerint legyek a jótékonysági nagykövetük ..nem is lehetett más....a válaszom mélyen és határozottan IGEN!
A képen a jobbomon:Juhász Edit(igazgatónő) bal oldalamon Pleszel Sándorné Erika(alapitványi elnök,pedagógus)Fotó:Cserfalvi Zoltán...
Edittel és Erikával