Erdőhegyi Brigi: Bevallom, mélyen felkavart!

Forrás: Stop.hu

A csinos énekesnő különleges felkérést kapott.

"Nagyon örültem annak a felkérésnek ami a VB Style Hair Club-on keresztül érkezett hozzám a Montessori iskola részéről. Arra kértek, hogy az iskola fennállásának 10 évfordulója alkalmából tartandó ünnepségen lépjek fel és énekeljek a tisztelt egybegyűlteknek. Ez azért volt számomra rendkívül inspiráló mert a Montessori egy speciális, egyedülálló módszer alapján működő iskola, melynek ideológiájával személy szerint mélységesen egyetértek." - számolt be Brigi az élményekről.

Hozzátette: "Hiszek az ember egyediségében, különbözőségében és ennek elfogadásában! Azt gondolom, hogy ha a mai világunk nagyobb hangsúlyt fektetne az ember egyéni képességeinek felfedezésébe és elfogadásába, és a megszokottól eltérőhöz nagyobb szeretettel és kíváncsisággal fordulnánk, akkor szebb világot építhetnénk.

Az uniformizálódás és ez a fajta felgyorsult eredmény orientált versengő világ amiben most élünk, azt sugallja, hogy a megszerzés és a birtoklás felülírja az alapvető emberi értékeket és jogokat. Én ezt súlyos zsákutcának érzem! Örömmel tölt el, hogy létezik olyan oktatási módszer, amely szembe megy ezzel, hiszen az ember legfogékonyabb korszakában gyerekként mint a szivacs, úgy szívja magába az őt ért impulzusokat.

Amit az ember ilyen idős korában megtapasztal magáról, a világból és az abban elfoglalt helyéről, az végigkíséri egész életében. A Montessori módszer lényege úgy érzem tökéletesen egybevág ezzel.

Kiemelkedő szerepet kap az egyéni odafigyelés, a személyre szabott foglalkozás és ennek elfogadása. Minden sérült vagy egészséges gyermeket egyéni képességei és érdeklődése szerint kezelnek, szeretetteljes elfogadó hozzáállással és légkörrel, amire azt hiszem, minden embernek szüksége van ahhoz, hogy létezni tudjon.

Minél több információhoz jutok a Montesorri módszerrel kapcsolatban, melyet Mária Montessori Béke Nobel - díjra jelölt orvos, filozófus, pedagógus fejlesztett ki a múlt században, annál jobban érzem, hogy megtisztelő és inspiráló az iskola jótékonysági nagykövetévé válni és segíteni a hatékonyságát!

Örülök, hogy Mészáros Árpád Zsolt is a színpadra lépett és bízom benne, hogy ez a születésnapi rendezvény is segít abban, hogy eljusson a hír azokhoz, akik erre vágynak.

A szombati fogadtatás mind a gyermekek mind az iskola igazgatónője részéről csodálatos volt és bevallom mélyen felkavart.

Megtiszteltetésként ért az iskola felkérése, miszerint legyek a nagykövetük. A válaszom nem is lehetett más, mint mélyen és határozottan IGEN!"