2011. 03. 02

Erdőhegyi Brigitta az Urániában

Budapest, Uránia, március 11. 20:00

A szving korszakának megidézése Baz Luhrmann cukormázas Moulin Rouge-a óta, azaz épp egy évtizede számít különösen menőnek. A boldog húszas évek most egy éjszakára az Uránia kulisszái közé költöznek.

Az eredetileg balerinának készülő Erdőhegyi Brigitta az elmúlt évtized közepén már a legnagyobb világsztárok között forgolódott. Énekelt Sophia Loren fiának esküvőjén, de ugyanígy szórakoztatta a Depeche Mode tagjait, vagy épp a glasznoszty és a peresztrojka celebjét az akkor 75. születésnapját ünneplő Mihail Gorbacsovot és népes kompániáját. 2006-ban még csak egy Kis meglepetést kaptunk tőle, hogy idén aztán már egy igazi exkluzív koncerttel mulatasson minket.

A szving elsősorban a boldog húszas és harmincas években ment nagyon a tengerentúlon, odaát Amerikában. A keresztapák között olyanokat találunk, mint Benny Goodman vagy épp Count Basie. Akkoriban erre roptak a fiatalok péntek esténként. Erdőhegyi Brigi most ezt a korszakot idézi meg, táncosokkal, big banddel, korhű jelmezekkel, korhű miliőben. Jazz, cha-cha-cha, bossa nova, blues, szamba és latin. Az est két vendége Szolnoki Péter és Farkas Gábor Gábriel lesz.