2009.09.07.

A múlt és a jövő jelen van az életemben

(Sorry magazin)

Ebben a számunkban, a lakásrovatunkban Erdőhegyi Brigittának egy új oldalát ismerhetjük meg. Az énekesnő betekintést engedett az otthonában, ahol kellemes meglepetés ért. Az embereknek általában az első gondolatuk egy híresség lakásáról az, hogy a legmodernebb bútorokat és felszereléseket találhatjuk meg benne. Brigi lakása egy viszont egy meglepő "csalódás" volt számomra. Elsőnek azt hittem ez is egy tipikus újépítésű lakóparki lakás, a megfelelően modern berendezéssel. Természetesen nála is, mint a legtöbb háztartásban megtalálhatóak az újkor vívmányai, de az összkép sokkal inkább enged emlékeztetni egy század eleji nagypolgári lakásra. Kérdésemre, miszerint mi ez a vonzódás az antikvitásokhoz, Brigi azt felelte, ezt a szenvedélyét az édesapjától és a nagymamájától örökölte ( az elején természetesen, mint a gyerekek nagy része ő is a modernebb dolgokhoz vonzódott kiskorában, ám az évek során kialakult benne az antikvitások iránti szeretet), továbbá mint néhány dalából is kiderül, vonzódik a század eleji életformához, festészethez.

A lakás legeslegjobb része véleményem szerint a neobarokk stílusú hálószoba, amit a falakon található festmények dobnak fel. A bútorokat körülbelül 20 éve készítették illetve néhány darabot a régi családi lakásukból örökölt az énekesnő.

Brigi megjegyezte, hogy ettől függetlenül vonzódik a modern tárgyakhoz, berendezésekhez, de lapunknak azt is elárulta, hogy adott esetben, ha össze akarna költözni a párjával, akkor képes lenne egy modernebb lakásban élni, vagy pedig kompromisszumos úton egy ízléséhez közelebb állóan berendezni azt a jövendőbeli lakást.

Addig is fekete-fehér tévé helyett marad a színes, a neon lámpák helyett pedig a kristálycsillár, Erdőhegyi Brigittának pedig a nagy szerelme; a 20-as 30-as évek érzése, mert mint tartja a mondás; "Az ellentétek vonzzák egymást".