2009.07.04.

Nagy nap Erdőhegyi Brigi életében a július negyedike

(zene.hu)

Születésnapját július 4-én ünneplő szépség a háború megszállottja, pályája 15 éves korában indult, a médiában először 1999-ben tűnt fel.

Nagy nap Erdőhegyi Brigi életében a július negyedike

Születésnapját július 4-én ünneplő szépség a háború megszállottja, pályája 15 éves korában indult, a médiában először 1999-ben tűnt fel.

Már óvodáskorában háborús rémálmai voltak, sokszor éjszaka is felébredt, és az anyukája nyugtatgatta, hogy béke van, ne aggódjon.

- Amikor nagyobb lettem, megnéztem az összes ezzel kapcsolatos filmet, videóra vettem és rendszereztem azokat. Igazából a háború emberi vonatkozása, és nem a hadi része érdekel. A mai napig szívesen olvasok ilyen témájú könyveket - mesélte Brigi, aki tizenöt évesen kezdte az énekes szakmát. Első fellépése egy rockabilly zenekarral volt Budapesten, egy rock and roll rendezvényen.

A szőke lány persze nagyon izgult, hisz hiába szokta meg a színpadot balettos múltjából, az éneklés teljesen más. Felkészülni sem sikerült teljesen, hiszen a koncert előtt mindössze párszor próbálhatott csak a többiekkel. Ettől függetlenül jól sikerült az éneklés, szívesen emlékszik vissza rá.

A csinos énekesnő gyermekkora a balett jegyében telt, tudta, hogy neki közelebbi kapcsolatba kell kerülnie a zenével, ami egy véletlen folytán meg is valósult.

Az egykori balettnövendék egész gyermekkorát a tánc töltötte ki, ám belekóstolt a musicalszínészetbe is; kedvenc tanára Schubert Éva volt. Így nem csak a táncos közeget, hanem az énekes-prózás produkciók hangulatát is megtapasztalhatta.

- Az első emlékezetes és ezzel együtt meghatározó élményem kb. 12 éves koromban történt, amikor a nagypapám fiókjában kutattam - merő kíváncsiságból - és megtaláltam az "Azok a 20-as évek - magyar jazz zenészek közreműködésével" című bakelitet - avatta be lapunkat Brigi a fontos momentumba.

Szerelmes lettem ebbe a műfajba

A kislány titokban gyorsan feltette a lemezjátszóra, és olyan boldogság öntötte el, amihez foghatót emlékei szerint még sohasem élt át. Ekkor hallott ugyanis először swing-et.

- Szerelmes lettem ebbe a műfajba és egy célom volt, valamilyen formában legyen közöm ahhoz a zenéhez, ami ennyire felvillanyozott. Nem is tétlenkedtem sokat, így kicsivel később elkezdtem klasszikus hangképzést tanulni és nemsokára az utam Garay Attila, világhírű jazz zongoristához vezetett és nála tanultam jazz-éneklést.

A sors érdekes fintora, hogy már hosszú évek óta járt a kiváló szakemberhez, amikor egy órára elvitte a lemezt, mint élete meghatározó kincsét és akkor kiderült: a nagyszerű tanár közreműködött, és énekelt is a lemezen, ami tulajdonképpen megváltoztatta az életem. életét

- Természetesen akkoriban mindenki le akart beszélni arról, hogy egy 20 éves lány ne egy ilyen műfajra fecsérelje az idejét, de a szerelemmel - mint tudjuk - nem lehet szembe menni. Ez a zene azóta is napi szinten boldogságot csempész az életembe és soha egy percig sem éreztem elveszettnek az ezzel eltöltött időt. Áldom azt a napot, amikor nagypapám fiókjában kutattam.

A Kifutóban futott be

A média reflektorfényébe legelőször a TV2 „Kifutó” című műsorában lépett 1999-ben. Több mint tíz éve tanul klasszikus hangképzést, és növendéke volt a világhírű jazz-zongoristának.

A 2002-ben megalakult Cotton Club állandó fellépője lett. Ennek köszönhetően talált rá Carlo Giusti, Sophia Loren asszisztense, így egyedüli előadóként fellépett Sophia Loren fia, Carlo Ponti budapesti esküvőjén. Ezt olyan sikeres fellépések követték, mint a Michail Gorbacsov születésnapjára való felkérés, illetve őt hallgatta meg egyetlen szabad estéjén a 2006-ban nálunk járt Depeche Mode is...

Magáról azt vallja, hogy nem sok vetélkedőn merne elindulni, de a filmművészet olyan szinten érdekli, hogy az ismerősei élő filmlexikonként használják.

Az énekesnő július 4-én munkával ünnepel, hiszen folytatódik a budapesti Cotton Clubban a nagy sikerű estje. Boldog születésnapot Brigitta!

Kedvenc étele: csirkemell flambírozott gyümölccsel
Amit nem szeret: zsíros, nehéz ételek, fehér kenyér
Hobbi: könyv, zene, mozi
Kedvenc nyaralóhelye: mediterrán országok, és Párizs
Kedvenc állata: nincs
Kedvenc játéka: társasjátékok
Sport: 20 évig balettozott
Film: Keresztapa, A zongorista
Amire büszke: kitartására és hogy énekelhetett Gorbacsovnak, illetve a Depeche Mode-nak is.

Ajánljuk! Ezt nem gondoltuk volna Erdőhegyi Brigiről

- Bíró -