2009.05.30.

Megható pillanatok! Gyermeknap a Szent János Kórház gyermek osztályán.

(zene.hu)

A vasárnapi gyermeknap alkalmából az ismert zenészek ajándékcsomagokat készítettek beteg gyerekek számára, melyet a Szent János Kórház kis lakóinak adták át. Bár nem zenei esemény, de jó dolog, ha valamilyen nemes cél érdekében lépnek fel művészeink, tehát ott volt a helyünk.

Vicces pillanatok éltek át a celebek, miközben saját maguk készítették el az ajándékcsomagokat. Kiderült róluk, hogy maguk is nagy gyerekek még. Boldogan bújtak különböző jelmezekbe, parókákba.

A kiváló szaxofonos Müller Attila egy perc alatt változott Elvisből egy ókori harcossá. Erdőhegyi Brigitta és Katinka a lányos hercegnőmintás ajándékokat részesítették előnybe, Dred és Doris parókákba bújtak, LL Junior Al Capone személyiségét öltötte magra.

A csapat egy feldíszített mikrobusszal érkeztek meg a Szent János kórházba, ahol a gyerekek már nagyon várták őket. A hírességek végigjárták a kórtermeket és szétosztották az általuk készített ajándékokat. LL Junior egyik kis rajongójával találkozott, aki a délután folyamán el sem mozdult mellőle.

Dred és Doris is sokszor vesz részt jótékonysági rendezvényeken.

"Jó látni, hogy egy- egy ilyen akció során mennyi embernek tudunk örömet okozni, azzal hogy gondolunk rájuk. Sok gyerek kénytelen a gyermeknapot kórházban tölteni, ezért is örültünk a Party City megkeresésének, hogy a srácok se maradjanak ki semmi jóból Gyereknapon."

Dred a zene.hu kérdésére elmondta, hogy az ünnep kapcsán legtöbbször a vidámparki élményei jutnak eszébe. nagyon kedvelte, amikor a családi ebéd után kimentek a csillogó-villogó, pörgő-forgó játékok birodalmába. Itt mindig kapott édességet. Igaz, egyszer az óriáskereket azonban miatta kellett leállítani, mert rosszul lett. bevallotta, hogy erre nem szívesen emlékszik.

A minap Csak benned bíztad újdonsággal jelentkező előadónak ma már május utolsó napjai a fellépésekről szól, ahol több ezer gyerkőcnek játszhat, hiszen a picik feltétel nélkül rajonganak és szeretnek.

- Nekem a gyereknapról - mivel még nincs gyermekem - a saját gyermekkorom jut eszembe. Életem ezen részére a kiegyensúlyozottság votl a jellemző. Sok-sok szép emlékkel. a karácsonyok a nyaralások rengeteg csodás pillanatot őrzök. Minden ifjúnak azt kívánom, hogy ilyen gyermekévei legyenek, felhőtlen és boldog - mondta Erdőhegyi Brigi.

Imádja a léggömböket

- Jó érzés volt újra részévé válni pici porontyoknak vitt ajándékokkal, és látni a örömöt az ártatlan édes arcukon. Volt egy kislány. akinek még most is emlékszem a tiszta tekintetére, ő különösen helyes volt. Azt különösen élveztem, hogy rengeteg színes lufit vittünk a piciknek talán mert ehhez kötődik gyermekkori emlékem. Egyszer azt hiszem Kojak filmben láttam egy olyan jelenetet, amikor egy nagy terem tele volt színes lufival. Ez nagyon megmaradt bennem, borzasztóan tetszett. A léggömb nekem valahogy a gyermekkorom szimbóluma, és úgy láttam ez nem változott az évek alatt: mi is nagy örömet tudtunk ezzel okozni - lelkendezett az énekesnő.

A Romantic tagja Katinka is szívesen vett részt a kezdeményezésen. Emlékezetes élményei közül megemlítette, hogy neki a legtöbbet az jelentette, ha kimentek a Városligetbe és majszolhatta a vattacukrot.

A zenészek nehéz szívvel váltak meg az kórház kis lakóitól, de sajnos a látogatásra kapott idő nagyon gyorsan elszállt. Mindenki elérzékenyülve, de boldogan és feltöltődve hagyta el a Szent János Kórház Gyermekosztályát.

- Bíró Zsolt -