2009. 05. 30.

Sztár Pár: Erdőhegyi Brigitta és Cseh-Szakál Tibor

fanny nevű ujság

Az Erdőhegyi Brigitta est céljából rendezett castingon találkoztak először. A Cotton Club szexis dívája és a Szombat esti láz népszerű táncosa hamar elkötelezte magát egymásnak.

fanny: Miért éppen Tibor?

Brigi: Láttam táncolni a Szombat esti láz műsorában és azonnal megfogott a stílusa. Régen balettoztam, így táncos szemmel figyeltem Tibi produkcióját.

fanny: Azonnal igent mondott?

Tibi: Nem gondolkodtam sokat a dolgon. Szívesen vállalkozom új feladatokra. Tetszett a műsor, jó volt a csapat. Fontos, hogy új produkciókban is kipróbáljam magamat. A színház, a revü nem volt újdonság számomra, de Brigivel még sohasem dolgoztam együtt.

fanny: Honnan jött a revü ötlete?

Brigi: Régi vágyam vált valóra a műsorral. Hét éve lépek fel a Cotton Club színpadán, frissíteni, újítani szerettem volna. Egy színvonalas, szórakoztató show-t csinálni, gyönyörű kosztümökkel és nagyszerű slágerekkel. Így született meg a '20-as, '30-as éveket megidéző revü-est. És végre a táncosnői énemet is megmutathatom. Tibivel van egy közös cha-cha-cha számunk.

fanny: Gyorsan összeszoktak?

Tibi: Pár hét alatt megszoktuk egymást. Mindketten a maximumra törekedtünk. Azt hiszem, Brigi nevében is mondhatom, arra törekszünk és törekedtünk, hogy a közönség érezze és lássa, élvezettel csináljuk azt, amit csinálunk. Tizennégy éve táncolok. Ez idő alatt megtanultam, hogy komolyan kell venni a feladatot, mert a teljesítményen meglátszik a hozzáállás.

Brigi: Tibi vérbeli profi, kifejezetten szólista alkat. Maximalista és hihetetlen alázat van benne a munkával szemben. Tetszett, hogy ismertsége ellenére is megmaradt olyannak, amilyen, a népszerűség nem szállt a fejébe. Amikor először láttam táncolni, nemcsak a tudása, hanem az egyéniségének a kisugárzása is megragadott. Az első pillanattól kezdve tökéletes összhangban dolgoztunk.

fanny: Soha egyetlen összezördülésük sem volt?

Brigi: Valótlan lenne azt állítani, hogy mindig minden simán ment. Hihetetlen erőfeszítéssel dolgoztunk. Volt, hogy hajnalokba nyúlóan próbáltunk. A sok munka, a feszültség, kiélezett helyzeteket, de nem megoldhatatlanná tette. Egy célunk volt, egy vérpezsdítő, pörgős és látványos műsor létrehozása, ez a cél minden akadályon átsegített minket.

Tibi: Nem vagyok veszekedős alkat. A közös nevezőre hozás híve vagyok. Egy produkcióból csak akkor lehet kihozni a minőséget, ha a partnerek között egyet értés van. Ezt nemcsak a tánc, hanem a sportolói múltam is megtanította. A tánc előtt küzdősporttal foglalkoztam. Ott hihetetlen önfegyelemre van szükség, hiszen pillanatok alatt óriási baj történhet.

fanny: A közös munka barátságot is szülhet...

Brigi: Ez valóban így van. Ahogy haladtuk előre a munkával, egyre jobban megismertük egymást. Egyre jobban értékeltem Tibi egyéniségét. Azt hiszem, mindkettőnk nevében mondhatom, hogy jól kijövünk és kölcsönösen tiszteljük egymást, ami nagyon fontos egy sikeres produkcióhoz.

Tibi: Nagyon sok mindent írtak rólunk az újságok. Azonban nagyon jó barátságnál többről nincs szó.

fanny: Éjt nappallá téve dolgoztak. Megérte?

Brigi: Abszolút. Az izgalmas előadást elegáns kosztümök és a kor hangulatát megidéző filmrészletek teszik még lebilincselőbbé. Heteken át az est terveivel keltem és feküdtem. A megvalósításkor a stáb egy emberként állt mellettem. Éjszakáztak napokon keresztül. Volt, akinek a párja odatelefonált, mert képtelen volt elhinni, hogy a Clubban próbál. Amikor elkészültünk, az egyik munkatársam párja odajött, és azt mondta, köszöni az estét, ez tényleg megérte.

Tibi: A mai napig próbálunk. Folyamatosan csiszolódik a műsor. Őszintén remélem, hogy megéri a sok munka, és egyre jobb lesz a revü és hála istennek az előadások nagy sikerrel mennek. Az energiám néha kifogyhatatlan, hiszen most is több produkcióban benne vagyok, illetve többek között Keleti Andival, Ördög Nórával és Csonka Bandival egy közös színházi produkcióra készülünk.

fanny: Az önök esetében is tolerálták az éjszakai műszakot?

Tibi: A kedvesem régóta ismer. Tudja, hogy egy műsor összeállítása, milyen sok munkával, mennyi próbával jár. Igaz, ő csak hobbiból táncol, de megérti az én szenvedélyemet. A kedvemért kezdett táncolni, egyébként a vendégek között forgolódik, egy budai cukrászdában. Hozzászokott a távollétemhez is, hiszen gyakran járok külföldre dolgozni, fellépni. Nyaranta gyakran dolgozom Korfun. Emellett sok rendezvényre hívnak, mert bármixerként is vállalok fellépéseket. Ez is egyfajta show, hol párban, hol 8-10 kápráztatjuk el a közönséget.

Brigi: Úgy alakult az életem, hogy senkinek nem okoztam a hosszú próbaidővel fájdalmat. Abban biztos vagyok, hogy nehéz lett volna úgy végigcsinálni, hogy van mellettem valaki, akire nem tudok figyelni. Tapasztalatból tudom, milyen nehéz nem hazavinni a munkát. Szerencsés helyzetben van az, aki képes az otthonán kívül hagyni a szakmai énjét. Nekem ezt még tanulnom kell. Nem tudom, mi a jobb, ha szakmabeli vagy szakmán kívüli a partnered de azt hiszem, ezt majd a sors fogja eldönteni.