2009.05.01.

AZ OLASZ KONYHA A NYERŐ

(Sorry magazin)

Brigi nem az a nő, aki rajong a főzésért és ezt el is ismeri. Viszont a finom étkekért rajong, különösen, ha édesanyja teszi elé, hiszen a mama kifogástalan konyhát visz.

Kicsit el vagyok kényeztetve ezen a téren, hiszen a családomban édesanyám és az anyai nagymamám is rendszeresen készít jobbnál jobb harapnivalókat. Anyukám szeret kísérletezni, így bár az ünnepeken hagyományos ételek kerülnek az asztalra, a hétköznapokban gyakran kipróbál valami újat. A nagyim viszont süteményekben verhetetlen – meséli az énekesnő, és hozzáteszi, hogy sajnos apai nagymamájától örökölte a konyha iránti érdektelenségét.

Persze erről a szüleim is tehetnek, hiszen ha hozzányúltam valamihez, ők rögtön ugrottak, hogy kivegyék a kezemből, mondván, hogy inkább ők csinálják meg helyettem– mondja nevetve.

Ráadásul nyilván pont emiatt, csupa olyan pasit vonzok be az éltembe, akik eszméletlenül értettek az ízekhez. Három komoly kapcsolatom volt eddig, és úgy alakult, hogy még a konyhámban található eszközöket is az ex párjaim vásárolták, mert velem mindig fordítva történnek a dolgok. A konyhai berendezéseket a nők szokták nézegetni az áruházak polcain, de nálam a pasik gyönyörködtek ezekben a remekekben, alig tudtam őket elrángatni őket előlük – tudjuk meg Brigitől.

Az ételek, amik a gyönyörű énekesnő asztalára gyakran kerülnek, azok többnyire az olasz konyhaművészetet dicsérik, de emellett lehet bármely nemzet fűszereivel elkészített szárnyas étel is.

A spagetti az, amit leggyakrabban készítek, valójában a tésztát csak ebben a formájában fogyasztom. Nagyon finom és gyors étel, főleg ha tonhallal és füstölt sajttal készül. A húsételek közül leggyakrabban a szárnyas ételeket választom, de megkötés nélkül. Lehet csirke, pulyka, de akár kacsa hús is. Édesanyám a biztonság kedvéért mindig süt csirkemellet nekem, hátha az feltálalt főétel, nem nyeri meg a tetszésem. Annak viszont, hogy magyaros, vagy netán indiai fűszerrel készül el a kedvencem, már nincs jelentősége, nálam biztos befutó – avat be Brigi az étkezési szokásaiba és végül azt is megsúgja, hogy azért neki is van egy „bűnös” szenvedélye, ami nem más, mint a sült hasáb burgonya.

Néha lelkiismeret furdalásom van miatta, de nem tudom megállni, hogy ne egyek belőle. El sem tudok képzelni fenségesebbet, mint egy szelet sült csirkemell, hasábburgonyával körítve.