2009.02.21.

Elmaradt a pikáns jelenet Brigi őrjítően izgalmas estjén

(zene.hu)

Az énekesnőnek szerencséje volt minap, hiszen egy lecsúszott zipzár miatt majdnem nagyon kellemetlen helyzetbe került.

Erdőhegyi Brigitta régi álma vált valóra azzal, hogy egy saját show műsort alkothatott. Bár már hét éve a belvárosi Cotton Club elsőszámú énekesnője, most egy olyan revü-estet készített a '20-as, '30-as évek jegyében, amire már régóta készült. Az énekesnő táncos múlttal is rendelkezik, így most minden szempontból kiteljesedhet a színpadon.

Végre valóra vált a régi álma

"Hét éve énekelek a Cotton Clubban, de mindig is volt egy régi nagy szerelmem, ez pedig egy revü show, amit sikerült elkészíteni. Nem a fellépés az újdonság számomra, hanem az, hogy milyen formában történik mindez. Több hónapos munka áll az egész műsor mögött, táncosokat gyűjtöttem, s végre valóra vált a régi álmom" - mesélte boldogan Erdőhegyi Brigitta, aki Cseh Szakál Tiborral, a Szombat esti lázból ismert táncossal is előad egy közös produkciót.

"A műsor igazán pörgős, végig feszített a tempó, így nem kis kihívást jelent, hogy az 1 órás műsor folyamán 8-szor váltok ruhát. Korabeli kosztümöket viselek, és néha segítség kell ahhoz, hogy kb. 2 perc alatt egy teljes toalettet tudjak cserélni kesztyűtől a fejdíszig, hiszen minden számhoz más-más vizuális kép tartozik a show folyamán és ez persze igaz a táncosokra. A gyors jelmezcserénél egy beakadt cipzár „végzetes” lehet. Ebből már akadtak vicces helyzetek: kellemetlenebb mikor tánc közben kell jeleznem Cseh Szakál Tibinek, hogy kinyílt a cipzáram és lehetőleg úgy pörgessen, hogy a szám végére is rajtam maradjon a ruha." – tette hozzá nevetve a szépség.

Időutazást álmodott meg

"Mondhatom az adrenalin szintem az egekben volt. Tanulságként szolgál, hogy egy másodpercnyi dekoncentráció sem megengedett, és éppen ettől olyan őrjítően izgalmas az egész, ami ilyenkor a színfalak mögött játszódik, viszont fontos a lendület, és hogy a közönség folyamatosan kényeztetve érezze magát, nem csak a fülén keresztül de vizuálisan is. Azt hiszem ez ennek a műfajnak az egyik lényege és ezt szolgálja a látványos korabeli ruhák hada, ami minden esetben szinkronban kell, hogy legyen az épp színpadon lévő zenei világgal, ami persze egy-két forró latin dalon kívül a 30-as évek Amerikáját idézi." Brigi egyébként a nyolc főből álló tánckarát a legnagyobb gondossággal válogatta össze.

"Olyan műsort szerettem volna, ami illik a hely stílusához, és a show készítése során az a fantázia élt a fejemben, hogy a klub látogatók egy igazi időutazás részesei lehessenek, repüljenek velünk vissza a ’20-as, ’30-as évek világába, ebbe a számomra imádott korabeli orpheumterembe.” Brigi elárulta sok munka ellenére annyira inspiráló volt a feladattal megbirkózni, hogy bevallotta, hogy semmihez sem fogható boldogságot érzett már munka közben is.

"Azt hiszem a világ legszerencsésebb embere vagyok, akinek ennyire sok öröme van a hivatásában. Hálás vagyok ezekért a torokszorító pillanatokért" - hálálkodott Erdőhegyi Brigi - az énekesnő önálló estje rendszeresen Budapesten a Cotton Clubban látható.

zene.hu 2009.02.21.