2008.10.20.

Gondoltad volna, hogy...?- érdekességek Erdőhegyi Brigiről

(zene.hu)

A szépség a háború megszállottja, pályája 15 éves korában indult, a médiában először 1999-ben tűnt fel.

Már óvodáskorában háborús rémálmai voltak, sokszor éjszaka is felébredt, és az anyukája nyugtatgatta, hogy béke van, ne aggódjon.

- Amikor nagyobb lettem, megnéztem az összes ezzel kapcsolatos filmet, videóra vettem és rendszereztem azokat. Igazából a háború emberi vonatkozása, és nem a hadi része érdekel. A mai napig szívesen olvasok ilyen témájú könyveket. - mesélte Brigi, aki tizenöt évesen kezdte az énekes szakmát. Első fellépése egy rockabilly zenekarral volt Budapesten, egy rock and roll rendezvényen.

A szőke lány persze nagyon izgult, hisz hiába szokta meg a színpadot balettos múltjából, az éneklés teljesen más. Felkészülni sem sikerült teljesen, hiszen a koncert előtt mindössze párszor próbálhatott csak a többiekkel. Ettől függetlenül jól sikerült az éneklés, szívesen emlékszik vissza rá.

Az egykori balettnövendék egész gyerekkora a klasszikus táncról szólt, de belekóstolt a musicalszínészetbe is; kedvenc tanára Schubert Éva volt.

A Kifutóban futott be

A média reflektorfényébe legelőször a TV2 "Kifutó" című műsorában lépett 1999-ben. Több mint tíz éve tanul klasszikus hangképzést, és növendéke volt a világhírű jazz-zongoristának, Garay Attilának.

A 2002-ben megalakult Cotton Club állandó fellépője lett. Ennek köszönhetően talált rá Carlo Giusti, Sophia Loren asszisztense, így egyedüli előadóként fellépett Sophia Loren fia, Carlo Ponti budapesti esküvőjén. Ezt olyan sikeres fellépések követték, mint a Michail Gorbacsov születésnapjára való felkérés, illetve őt hallgatta meg egyetlen szabad estéjén a 2006-ban nálunk járt Depeche Mode is...

Magáról azt vallja, hogy nem sok vetélkedőn merne elindulni, de a filmművészet olyan szinten érdekli, hogy az ismerősei élő filmlexikonként használják.

zene.hu 2008.10.20.