2008.09.16.

Semmit sem kell elsietni

(Fanny)

Hogy miért emlegetik Erdőhegyi Brigittát a hazai könnyűzenei élet legerotikusabb dívájaként? Felényi Péter szobrászművész egyik egész alakos alkotása a rendkívül csinos és érzéki énekesnőről készült. Nőiessége, finomsága az egyik férfi magazint is megihlette.

-Mind a szobor, mind a fotósorozat korábban készült. Fordulatot hoztak a pályáján?

-Nem tekintem a pályám részének egyiket sem. Én a dalaimmal igyekszem önmagamat kifejezni, a fotók, illetve a szobor a maga művészi keretein belül tette ugyanezt. Mindkét esetben a nőiességet akartuk megfogalmazni, megragadni. A fotók egy pillanatban, a szobor a maga állandóságában.

-Egy nőies nőnek könnyű párt találnia?

-Nehéz ma igazi társat találni. Olyat, aki valóban azokat az értékeket hordozza, amit egy nő elvár egy férfitől. És persze a férfi sem várja el a teljes feladást a nő részéről.

-Magas a mérce?

-Egyáltalán nem. Szerintem sok nő megfogalmazza azokat a szempontokat, amiket magam is. A macsók nem az én világomat jelentik. Legyen férfias, vagyis legyen egy saját erejében bízó belső hite. Számíthassak a tanácsaira, szellemi és érzelmi támogatására.

-Találkozott már ilyen férfivel?

-Hiszek a sorsban. Abban, hogy, akivel találkoznunk kell, azzal egyszer ugyis találkozunk.

-Azon előadók közé tartozik, akikkel nincs tele a média, akik ritkán tesznek le az asztalra valamit, de akkor annak súlya van. Arra odafigylnek…

-Valóban két év telt el azóta, amióta megjelent az első albumom, a Kis meglepetés. Soha nem az volt a célom, hogy folyamatosan jelen legyek a könnyűzenei palettán, hogy az újságok címlapján szerepeljek. Akkor „lépek színre”, ha van mit mondanom, azaz elénekelnem. Fontosnak tartom, hogy megérjenek bennem a gondolatok, kiforrjon egy elképzelésem. Csak annak érdemes testet ölteni, ami valóban kész egész. Ezért jelentkeztem csak most új maxival, a Bizalommal, illetve új klippel.

-Azért mégsem mondhatjuk, hogy teljes volt a csend ön körül. A hét évvel ezelőtt megnyílt Cotton Club azonnal meghívta dívájának és azóta is folyamatosan látható itt önálló műsora.

-Óriási lehetőséget kaptam ott és akkor. Húsz éven át balettoztam, a tánc a mindennapjaim szerves része volt. Mégis azt éreztem, valami még hiányzik, nem léphetek csak táncosként színpadra. Kerestem magamban, mi az, ami megszűntetheti ezt a hiányt. Fellépéseink után, sokszor kérték a táncos társaim – akik tudták, hogy énekelni tanulok – adjak elő valamit. Lassan rájöttem a tánc és az ének együttese az, amivel el tudok mondani valamit, amivel ki tudom fejezni magam. A Cotton Clubban erre kaptam lehetőséget.

-És itt találták meg más lehetőségek is…

-Igen, a műsorom alapján kaptam felkérést, hogy egyetlen magyar előadóként szerepeljek Sophia Loren fiának, az ifjabb Carlo Pontinak a neves hegedűművésszel, Mészáros Andreával kötött esküvőjén. A véletlen hozta elém a Depeche Mode megkeresését. A budapesti koncertjük előtt Magyarországon járt a menedzserük, ő látta a műsormat és kért fel, egy zártkörű előadói estre a zenekar tagjai számára. A harmadik élményem Mihail Gorbacsov 75. születésnapján való fellépésem.

-Szerencsésnek mondja magát?

-Nem tudom, szerencse ez vagy sem. Hiszek abban, hogy a kitartó munka meghozza a gyümölcsét.

-Azért biztos szokott lazítani?

-Igen. De, lehet, hogy kiábrándítóan hangzik, ilyenkor nem a testemmel foglalkozom. Fontos számomra a megjelenés, de nem nyúzom magam edzőtermekben. Sokkal fontosabb számomra egy jó könyv vagy film. Ezek hihetetlen sok energiát adnak, teljesen feltöltenek.

Fanny, 2008.09.16.