2008.08.14.

Az 50 legszebb magyar nő

(Gyöngy)

A Gyöngy kiválasztotta Magyarország 50 legszebb asszonyát: a legidősebb elmúlt hatvan, a legfiatalabb épphogy húsz. Az első Várkonyi Andrea, híradós lett. A szépség szubjektív dolog - a sorrenden lehetne vitatkozni. Egy tény: mind az ötven nő különleges.

A klasszikus szépség nem divat és kor függő. Gyönyörű lehet egy reneszánsz festmény madonnája, de akár egy 20-as évekbeli divatfotó modellje is. Az alapvonás az arányos arc, az tiszta, igéző tekintet, a szépvonalú száj, a dús hajkorona. Nem véletlen, hogy a mai nők többsége is a régi idolokhoz akar hasonlítani. És mert a szépség egyben jelenti a klasszikusat, a szexiset, a különlegeset és a természeteset is, nagy kínálatból választhattunk - a magyar közélet szereplő között is. Szépek, sikeresek és tehetségesek. És bár a hollywoodi sztárvilág által nem minden kritériumnak felelnek meg, a Gyöngy szerint ők a legszebbek.

Az 50 legszebb magyar nő: Várkonyi Andrea, Ördög Nóra, Szabó Erika, Osvárt Andrea, Dammak Jázmin, Bálint Antónia, Balogh Edina, Bódi Szilvia, Dobó Kata, Gregor Bernadett, Gryllus Dorka, Epres Panni, Freire Szilvia, Détár Enikő, Kiss Ramóna, Ónodi Eszter, Ungár Anikó, Völgyesi Gabi, Dukai Regina, Marosán Erika, Novodomszky Éva, Béres Alexandra, Erős, Erdőhegyi Brigitta, Bencze Ilona, Horgas, Kapócs Zsóka, Oroszlán Szonja, Hegyi Barbara, Kéri Kitty, Tornóczky Anita, Eszenyi Enikő, D. Tóth Kriszta, Farkasházi Réka, Görög Zita, Udvaros Dorottya, Gubás Gabi, Koncz Zsuzsa, Csisztu Zsuzsa, Marsi Anikó, Varga Izabella, Kováts, Demcsák Zsuzsa, Malek Andrea, Jakupcsek Gabriella

Gyöngy 2008.08.14.