2008.06.02.

Megtanultam küzdeni!

(Sikk)

Erdőhegyi Brigitta énekesnő négy évvel ezelőtt került be a köztudatba. Mindenki úgy ismerte meg, hogy "az a lány, aki Sophia Loren fiának az esküvőjén énekelt".

Gyermekkorában az Allámi Balett-intézetbe járt, közben a Harlekin Gyermekszínház hallgatója lett, kesőbb pedig a Musical Studióba került Schubert Évához. Erdőhegyi Brigitta hároméves korától balerinának késztült, a sors azonban köz-beszólt. Brigi meg-találta nagypapája egyik régi jazzlemezét és magával ragadta a műfaj.

-Két éve jelent meg alumod, most készült el a harmadik videokliped. Autodidakta módon tanultál énekelni?

-Egyáltalán nem. Persze rájöttem, hogy van ösztönös érzékem a zenéhez, de tíz éve folyamatosan tanulok klasszikus hangképzést és jazzéneklést. A balett megtanított arra, hogy ha el szeretnék sajátítani valamit, azert kőkeményen meg kell dolgoznom.

-A Sophia Loren - féle esküvő után egy kicsit eltüntél, az utóbbi időben viszont újra reflektorfényben vagy. Mi történt?

- Szakmai körökben folyamatosan jelen vagyok, a nagyközönség pedig minden héten láthat - immáron hét éve - a budapesti Cotton Clubban, hiszen én vagyok a hely állandó előadóművésze. Az utóbbi néhány hónap azonban valóban eseménydúsabb volt a megszokottnál. A Bizalom című videoklipem is mostanában debütált, ráadasul gőzerővel dolgozom a folytatáson.

- A hazai zeneipar elég telített. Hogy megy az érvényesülés?

- Egyre jobban, bár mindig vannak mélypontok, de szerencsére az a típus vagyok, aki ha elhatároz valamit, azt véghezviszi, akkor is, ha hússzor kell nekifutnia. Semmit sem adok fel harc nélkül.

- A magyar könnyzenei életben példátlan, hogy valaki másfél év alatt annyi világsztárnak énekeljen mint te. Ugyanakkor mások jóval kisebb teljesítménnyela hátuk mögött felkapotabbak nálad. Mi lenne enek az oka?

- Hatalmas megtiszteltetés volt számomra, hogy Sophia Loren titkára engem kért fel, a Depeche Mode megnézte az önálló estemet, és Mihail Gorbacsov születésnapjára is engem hívtak. Nem kutatom az okokat, a saját utamat járom, és ezeket az élet nagy ajándékainak tekintem.

Szakácsnő és modell

- Szerepeltél az egyik csatorna főző valóságshowjában, ami miatt kaptál hideget-meleget.

- Egy jó bulinak fogtam fel a dolgot, hiszen egy szuper csapat tagja lehettem. Van egészséges önkritikám, így a bantó megjegyzéseket egyáltalán nem vettem fel. Büszke vagyok arra, hogy fogyasztható ételt tettem az asztalra.

- Azóta többen felismernek az utcán?

- Határozottan. Van, aki megkérdezi, hogy tanulok-e főzni, de nemrégiben az igazoltató rendőrök azt kértek, hogy énekeljek nekik. Inkább dedikátam a cédém.

- Nemrégiben a Cosmopolitan magazin bikini show-ján modellként szerepeltél.

- Szerencsére jól sikerült, és én is jól éreztem magam a kifutón, de rászokni azért nem fogok.

A magánélete tabu

- Milyen tipusú férfi az ideálod?

- Nem allítok fel ideálokat, mert már megtanultam, hogy az élet mindenre rácáfol. Röviden: ha egymás szemébe nezünk, akkor kell, hogy történjen valami. Szükségem van arra, hogy egy férfiban érezzek egy alapvető őserőt, az önmagába vetett hitet, de ez nem jelenti azt, hogy ne legyen érzékeny ember. Fontosnak tartom, hogy odafigyeljen rám.

- Mennyire vagy nehezen meg-közelíthető?

- Felvállalom, hogy elég bonyolult nő vagyok, sokszor meg saját magamnak is okozok meglepetéseket. De hiszek a sorsszerű találkozásokban.

- Jelenleg párkapcsolatban élsz?

- A maganéletem csak rám tartozik, ezért erről nem szeretek nyilatkozni. Természetesen, ha oltár elé állok, azt nem titkolom majd el!

Sikk 2008.06.02.