2008.05.31.

Zenesarok

(Házmester magazin)

Erdőhegyi Brigittát a magyar kőnnyűzenei élet dívájaként tartják számon, ami képzett, sokszínű hangján kívűl, elsősorban a megjelenésére vonatkozik. Igazi nagybetűs NŐ, akiről legutóbbi videó klipjéből az is kiderűl, hogy mindemellett remek táncos is.

- Áruld el, egy ilyen videoklip forgatására mint ami a "Bizalom" című dalra készült, sok táncleckét kell venni?

- Három éves korom óta balettoztam, majdnem húsz évig. Igazából a tánc volt az első szerelem és csak ezt követte az éneklés, elég rutinosnak számítok tehát a táncparketten. Természetesen néhány próbára azért szükség volt a klip táncjelenetéhez, hogy összeszokjunk a táncpartneremmel.

- A dalt egyébként, Szolnoki Péter a Bon-Bon együttes énekese írta számodra. Régóta ismeritek egymást?

- Körülbelül két éve egy közös fellépés alkalmával ismerkedtünk meg, bár már látásból ismertük egymást. Kiderült, hogy nagyon hasonló a zenei ízlésünk, és hogy jól tudunk együtt dolgozni. Nemrégiben én kértem meg őt, hogy írjon nekem egy dalt és szerencsére azonnal igent mondott. Tudta rólam, hogy szeretek táncolni, ezért kaptam ezt a latin ritmusra íródott, temperamentumos számot. Sőt nagy örömömre elvállalta, hogy a klipben is szerepeljen.

- Magazinunk mostani számának témája az olasz design. Te hogy viszanyulsz az olasz divathoz?

- Abszolút divat nagyhatalom Olaszország, én is imádom az olasz divatcégek kollekcióit, és bevallom minden évben teszek egy kisebb bevásárlókörutat arrafelé. Szeretem az olasz tájat, igazi kikapcsolódás végigjárni újra és újra a kedvenc városkáimat. Legközelebb Verona, Firenze és a toszkán vidék áll a szívemhez. Az olasz konyhának is nagy rajongója vagyok, persze ki ne szeretné a szemet gyönyörködtető salátákat, tészta-csodákat, na és persze a pizzát.

- A lakberendezésben milyen trendet követsz?

- Nem kötődöm kifejezetten trendekhez, az olyan otthonok tetszenek, amelyek barátságosak, élhető terekkel rendelkeznek, nem csak "kirakat-otthonok" és kifejezik a tulajdonos személyiségét. Hozzám elsősorban a mediterrán szín világ és anyaghasználat áll közel.

- Köszönöm, hogy rendelkezésünkre álltál, tudom elfoglalt vagy mostanában.

- Szerencsére tényleg sokat és sokfelé lépek fel és az új lemezem is készül saját számokkal. Remélem sikerül olyan lemezt összehozni, ami sokak kedvencévé válik!

Házmester III. évfolyam 1. szám