2005.01.03.

Álomesküvő olasz módra magyar énekesnővel Erdőhegyi Brigittával

(Magyar Esküvő)

Sophia Loren fiának, ifj. Carlo Pontinak és magyar szerelmének, Mészáros Andreának szeptemberi álomesküvője kapcsán igazi bombahír robbant! Az esküvők oly fontos, kényes, sőt meghatározó elemét, a ZENÉT, az Oscar díjas olasz művésznő, egy fiatal magyar énekesnőre, Erdőhegyi Brigittára bízta. Ez pedig nem lehet véletlen!

Mesébe illő történet vagy szerencse?

Olyan lehetőség, amilyen állítólag az ember életében csak egyszer adódik. Én sem hittem el! Tényleg meseszerű sztori: Sophia Loren menedzserének, Carlo Giustinak már régebben ajánlott a menedzserem. Carlo a menyegző előtt eljött Budapestre, hogy meghallgassa dalcsokromat. Saját stílusomot adtam és dzsesszörökzöldeket énekeltem, igyekeztem a legtöbbet kihozni magamból. Carlo nagyon elégedettnek tűnt és mosolygó arcát látva, már nem volt kérdés ki llegyen az esküvő hangja.

Szükség volt valamilyen változtatásra a repertoárral kapcsolatosan?

Nem, egyáltalán nem szóltak bele a zenei összeállításba. Én dönthettem el, mit adok elő, így nagy örömmel énekelhettem a kedvenceimet. Ők épp arra a '20-as, '30-as évek Amerikáját idéző dzsessz hangulatra és "feelinre" vágytak, amit én annyira szeretek. Imádták a "New York"-ot, az összes Frank Sinatra és Gershwin slágert, de volt egy két spanyol szám, sőt egy meglepetés olasz a "Come prima" is, az ifjú párnak. Bár nem tudtam, hogy spanyol újságírók is jönnek, a repertoáromban szerepeltek igazi latinos dalok is, amiket eredetiben: spanyolul és portugálul énekeltem. Annyira megtetszett nekik, hogy rögtön készítettek velem egy interjút! Úgy hatvan-hetven számot énekelek állandóan. Érdekes, hogy az ismeretlenebbeket ugyanúgy ismerték, kérték, sőt énekelték is velem.

Egész este énekelt?

Nem, a vacsora alatt csak diszkrét háttérzenét játszott a zenekar, és miután már mindenki ráhangolódott a folytatásra, utána kezdődött a műsorom.

A vacsorát illetően "királyi asztalokról" hallottunk!?

Királyi ceremóniával! Annyi felszolgálló sürgött-forgott a vendégek körül, hogy minden jelenlevőre jutott egy! Elegáns szmokingban, hófehér kesztyűben szolgáltak fel. Akár egy hadsereg: egyszerre indultak, kezükben a tányér lefedve, végig egyensúlyozták a székek között, egyszerre tették az asztalra, és egyszerre vették le a "fedőt", mintha vezényeltek volna. Csodálatos olasz specialitásokból állt a vacsora, az ínycsiklandozó falatokat pedig az olasz olimpikonok főszakácsa varázsolta az asztalra.

A műsora alatt igazi esküvői hangulat alakult ki?

Abszolút! Semmilyen formalitás nem volt már érezhető, mindenki ellazult és jól érezte magát! Igazi buli hangulat volt! Mindenki táncolt és énekelt, olyan igazi déli hangulat járta át a helyet. Sophia Loren huga Maria, Gershwin számokat énekelt, Eduardo, az ifjabb Ponti fiú pedig Sinatrat.

Fantasztikus családot ismertem meg és életem legnagyobb élménye volt ez a fellépés! Azóta sokan megkerestek, hogy ezt a bizonyos repertoárt , amire a sztárrok is "ropták", nem mutatnám-e be az ő esküvőjükön is. Boldogan vállalaok minden ilyen felkérést, hiszen azt énekelhetem ami a szívemhez legközelebb áll.

Magyar Esküvő

2005/1