2004.12.03.

Azok a boldog húszas évek

(Találkozások)

Ki ez a lány? - kapták fel a fejüket sokan, amikor kiderült, Sophia Loren fiának esküvőjén Erdőhegyi Brigitta énekelt. A szép szőke énekesnő jött, látott és győzött.

Elbűvölte a zömében olasz vendégsereget, akik nem rejtették vékaalá tetszésüket: körégyültek,vele énekeltek-igazán hálás közönségnek bizonyultak. Az olasz menedzser a kényes ízléséről elhíresült Giusti Úr pedig felkérte Brigittát, énekeljen egy decemberi gálaműsorban. A húszas évei közepén járó díva eközben már egy újabb műfaj felé kacsingat: novemberben megjelent igényes pop stílusban készített "Engedj el!" című kislemeze, és 2005. elején boltokba kerül első szólóalbuma is.

A fiatal magyar énekesnőt menedzsere ajánlotta az esküvőt szervező Giusti úr figyelmébe.

A szigorú rendező egy héttel a nagy esemény előtt Magyarországra jött és meghallgatta Brigittát. Az eredmény ismert! Azóta is sokan faggat ják Brigit a kulisszatitkokról:

- Nagy gonddal készültem a különleges eseményre. Még egy lírai olasz dalt is beiktattam a repertoáromba a klasszikus jazz örökzöldek és spanyol-latin dallamok közé. A ruháimat ugyanaz a tervező nő készítette, aki a menyasszony családjáét. Háromszor is átöltöztem a fellépés alatt, mert az egyik ruha nekem, a másik a tervezőnek a harmadik a menedzseremnek tetszett - így mind a hármat bemutathattam. Sophia és családja fantasztikusan viselkedtek. A bensőséges családi eseményből igazi házibuli kerekedett.

Brigitta vonzódása a jazz műfajához egészen fiatalon kezdődött:

- Gyakorlatilag az egész gyerekkoromat kitöltötte a zene, a mozgás, és a színház. Három éves koromtól balettoztam, aztán elkezdtem ritmikus sportgimnasztikázni, és szorgalmasan jártam a Harlekin Gyermekszínház musical stúdiójába. Tíz éves lehettem, amikor a nagyapám lemezei között találtam egy magyar jazz-lemezt. Az volt a címe Azok a boldog húszas évek. Teljesen elbűvölt. Tudtam, hogy addig nem nyugszom, amíg nem tudok így énekelni. Ha elég erős a késztetés, az ember előbb-utóbb megtalálja a mesterét is. Amikor kisebb vargabetűk után Garay Attilához kerültem, kiderült, aktív közreműködője volt ennek a bizonyos lemeznek. Úgy éreztem, beteljesült az álmom. Először táncosként kezdtem el dolgozni, és fokozatosan jutottam el oda, hogy ki merjek állni a színpadra énekelni is. Hiszen ez más, bensőségesebb viszony a közönséggel. Ám, ha az ember már maga is úgy érzi, kidolgozott a pródukció, akkor a közönség is szívesen elfogadja. Brigi meghódította a revü világát, és keresett dívája lett az egyik klub orfeum műsorának. Ez a műfaj hazánkban viszonylag szűk réteghez jut el. így érthető, ha a húszas éveiben járó énekesnő egy idő után szélesebb rétegekhez kívánt szólni.

- Öt éve már belekóstoltam egyszer a popzenébe. Akkor rájöttem, igazi nívós produkciót ebben a műfajban is csak megfelelő segítőtársakkallehet alkotni. Úgy érzem, mostanra találtam meg azokat a szerzőket, akikkel egy rugóra jár az agyunk, akik éreznek engem. Ennek eredményeként született meg az Engedj el! című dal, amely megjelent már kislemezen, és klippet is forgattunk hozzá. Nagyon össze kellett szedni a bátorságomat, hiszen az ebben látható látványos ugrást magam hajtottam végre. Bár, ha jobban belegondolok, ahhoz kell a legnagyobb merészség, hogy az ember napról napra kiálljon a közönség elé.Nagyon szeretek énekelni, és kíváncsian várom, miképpen fogadják majd az új esztendő elején boltokba kerülő lemezemet. A jazz továbbra is a szívem közepében marad, hiszen abból táplálkozik a lelkem és onnan merítettem az alapokat. Ez remélhetőleg érződik a zenei minőségen.

Találkozások, 2004 december

Puskás Kati