2004.09.30.

Hogyan mulatott Sophia Loren?

(Story)

A szertartásról ki más számolhatna be hitelesebben mint az a magyar hölgy, aki énekelt Sophia Loren fiának az esküvőn? Erdőhegyi Brigitta közelről, családi körben láthatta a világsztárt.

A fiatal magyar énekesnőt menedzsere ajánlotta az olasz esküvőszervező figyelmébe. Giusti úr egy héttel a nagy esemény előtt Magyarországra jött, és meghallgatta Brigittát. A próba sikerült, így az esküvő napján a magyar lány izgatottan várta a helyszínen, a Magyar Tudományos Akadémián a násznépet: "Először az olasz vendégek érkeztek, az ifjú ara Andrea hozzátartozói csak később jöttek. Míg zajlott a fotózás, figyeltem Sophiát: végig fegyelmezetten viselkedett, a mosoly le nem hervadt az arcáról. Amint azonbaan véget ért a kötelező fényképezkedés, s a vendégek maguk közt maradtak, a hangulat is oldódott."

Brigitta kiváncsi volt, milyen az olasz anyós és a magyar meny viszonya. Látszott: ismeretségük öt esztendeje alatt volt idejük megszokni egymást. Sophia szöges ellentéte a csendes, magába húzódó Andreának, de a színésznő láthatóan keddveli a menyét, talán azért is mert nem lát benne riválist. Feltehetően ennek is köszönhető, hogy egy pillanatig sem éreztem benne az anyafarkast, aki uralkodik a fiain. A kisebbik fiúval, Eduardóval sikerült pár szót váltanom, sőt énekeltem is neki egy dalt a készülő lemezemről, ő pedig az édesanyjának dalolt nagy átéléssel. Sophia persze elérzékenyülten, nagy szeretettel hallgatta gyermeke produkcióját.

Mindez a vacsora után történt, amikor már rendkívül családiassá vált a hangulat. Ami nem is csoda, hiszen a vendégek mind jól ismerték egymást és a bensőséges családi esemény kezdett afféle házibuli jelleget ölteni. Húga hiába csalogatta Sophiát a táncparkettre, a művésznő kényelmesen ült egy kanapén és mosolyogva figyelte a nyüzsgő násznépet. Ami feltünt benne, hogy fantasztikusan barna volt. Talán a gyakori szolárium lehetett az oka. S a cipője! Valószínütlenül magas tűsarkút viselt. Ahhoz képest, hogy túl van a hetvenen, nagyon jól tartja magát. Bámulatos a vitalitása. Így, családi körben semmi "sztáros" nem volt rajta, inkább egy olasz családi összejövetel nagyasszonyaként hatott.

Story 2004.09.30.