2004.09.21.

Sophia sztárt csinál Brigiből

(Blikk)

Budapest - Alighanem a legnagyobb sztárok is irigykednek mostanság Erdőhegyi Brigittára (26): a fiatal magyar énekesnő volt ugyanis az egyetlen, aki a szombati álomesküvőn, ifjabb Carlo Ponti és Mészáros Andrea lagziján fellépett, az örömanya, Sophia Loren menedzserének kérésére. Brigi hatalmas sikert aratott, az olaszok együtt énekeltek vele, sőt megígértették vele, hogy a hamarosan elkészülő lemezének első példányaiból küld nekik egyet. Erdőhegyi Brigi az elmúlt években dzsesszszámokkal lépett fel, három éve a Cotton Clubban szerepel, a csinos lányra épül a klub fő műsora. A közelmúltban elkezdte első nagylemeze stúdiómunkálatait, ezen már populárisabb nóták lesznek - de egyedi hangzásvilággal és mondanivalóval. Brigit menedzsere ajánlotta az olaszok figyelmébe, és amikor Carlo Giusti, Sophia Loren jobbkeze meghallgatta az anyagát, kijelentette: a magyar énekesnő kell neki. Ezután egy vacsorán egyeztették a szerződés feltételeit.

- Az első ajánlatra rábólintott a menedzserem, ugyanis már az is nemzetközi szintű gázsiról szólt - mesélte Brigi. - Külön kérték, hogy a spanyol, olasz és angol slágerek mellett a saját számaimból is adjak elő a vacsorán. Meglepett, hogy az olaszok milyen közvetlenek, barátságosak voltak. Eduardo Ponti például tőlem kért segítséget egy szám szövegénél, amelyet el akart énekelni. Sophia Lorennek is bemutattak, a díva a végén megköszönte a fellépést, akárcsak Andrea és Carlo. A legbüszkébb nem pusztán arra vagyok, hogy én léphettem fel, sokkal nagyobb örömet szerzett a lelkesedésük. Szerencsére sikerült megmozgatnom, dalolásra bírnom őket. Egyébként a vendégek sokáig el sem akarták hinni, hogy magyar vagyok, mindenki amerikainak nézett.

Brigi azt is elárulta, hogy már az esküvő után újabb felkérést kapott: Giusti úrék a közeljövőben az Operaházban szerveznek egy gálát, ahol mindenképpen szerepeltetni akarják őt is.

Blikk, 2004.09.21.

Kolossváry Balázs