2004.09.20.

Sophia, Andrea, Brigitta

Akadémián az Orfeum énekesnője

Tört magyar nyelven kért bebocsátást a bazilikába egy pap. A neve azonban nem szerepelt az esküvői listán. Márpedig a Ponti fiú szertartására a biztonsági emberek szigorúan csak a meghívottakat engedhették be. Az örömanya, Sophia Loren nem vette volna jónéven a hívatlan vendéget. A revenrendás alak arra hivatkozott hogy ő az olasz pap az esketésen s ezért nincs meghívója. De a testőrők hajthatatlanok maradtak.

Fenti intermezzó a múlt hét végén zajlott a Szent István Bazilika előtt, Sophia Loren fiának és magyar arájának esküvőjén. Amelyre a magyar menyasszony mellett még egy csinos magyar hölgy is hivatalos volt. Erdőhegyi Brigitta úgy került az olasz-magyar eskűvőre mint - a hely szelleméhez stilszerűen - Pilátus a Credóba. Pontosabban azért voltak előzményei is, az ifjú énekesnő - mert hogy Brigi e minőségében egyetlen magyar előadóként szerepelt az esküvőn - színrelépésének.

- Nagy szerencsém volt - eleveníti fel Brigi az előzményeket, - már annyiban, hogy menedzserem jártas az olasz könnyűzenei bizniszben s így hetekkel korábban még Itáliában kapcsolatba került Sophia menedzserével s ajánlott engem. Carlo Gusti a múlt hét elején miattam jött Budapestre, hogy megnézzen és meghallgasson a Cotton Clubban ahol divaként lépek fel nyitás óta az Orfeum színpadán. Úgy tűnik meggyőző lehettem, sikerem volt hiszen ezért is kaptam felkérést az esküvői fellépésre. Akkor nem is gondoltam igazán bele mibe csöppentem. Azután olvastam az újságokban, hogy milyen nagy a felhajtás az esküvő körül, hogy magyar könnyűzenei sztárok is milyen szívesen fellépnének. Nem volt időm sokat tépelődni, csak néhány napom maradt a nevezetes eseményig. Ami a repertoáromat illeti nem voltam nyugtalan, elhatároztam hogy nem térek el eddigi stílusomtól a múlt század huszas-harmincas éveinek jazzszerzeményeitől s még megtűzdeltem azokkal a latin számokkal, amelyeket eredeti spanyol nyelven már a bemutatkozáskor is énekeltem nagy sikerrel. Mert hogy Gussi úr nem egyedül jött, hanem egy spanyol -francia lapkiadó kísérte, ő kapta meg egyébként az eskővői tudósítás kizárólagos jogát. A fellépés után egyébként vacsora közben interjut is adtam, amely a nemzetközi sajtóban fog megjelenni. A kis társaság igen lelkes volt a spanyol dalok hallatán s a lelkemre kötötték, hogy azokat ki ne hagyjam az esküvői programból.

- Hogy került a képbe S. Hegyi Lucia?

- Ugye Armani mester készítette a mátkapár ruháját, a magyar hozzátartozókét, köztük Andrea édesanyjáét és hugáét pedig a magyar divattervezőnő. Lucia nekem felajánlott egy ruhát ez alkalomra amelyből azután három lett. Mert hogy egyhez ő ragaszkodott, egy másik a menedzseremnek tetszett, egy harmadik pedig engem varázsolt el.Így végül is a blokkok között átöltöztem.

- Milyen volt az olasz közönség?

- Általában nemzetközi vendégsereg elött énekelek, így nem volt szoktalan a lelkesedésük. Ami meglepő volt, hogy a vacsora után - amikor elkezdődött a műsor - mindannyian átjöttek a szalonba és fergeteges hangulat alalkult ki. Nemcsak én énekeltem, de a fiatalabbik Ponti fiú is és Sophia huga is magához ragadta a mikrofont. Meséltem Eduárdónak készülő lemezemről, amelyről két számot el is énekletem.

- Még milyen számokat énekelt?

- Készültem külön egy alkalomhoz illő lirai olasz számmal. A latin számokat egyébként is kitörő lelkesedéssel fogadták, a jazz sztendertekért pedig egyenesen oda voltak. Ez számomra azért volt meglepő mert színpadi fellépéseimen, a jazz nem szokott ekkora hangulatot csinálni. Volt olyan jazz nóta amit a közönség velem énekelt.

- Milyen volt közelről a nagyasszony és a menyasszony?

- Hát...hetvenfölötti korához képest igen jól tartja magát. Sztár, minden pillanatban, s minden szem rászegeződik, ahol megjelenik. Andrea pedig nekem különösen szimpatikus volt, aki még ebben a társaságban is meg tudta tartani természetességét, tisztaságát. Amikor a vendégek megérkeztek az Akadámiára Andrea egyből odajött hozzánk s rögtön úgy kezelt mint egy kollégát. Őrült, hogy magyar zenekar és magyar énekesnő játszik a lagziján.

- S most? Hogyan tovább. Meg lehet lovagolni ezt a hirtelen jött népszerüséget?

- Ez a felkérés egy kellemes emléke marad pályámnak, de folytatom ott, ahol abbahagytam. Annyi lesz esetleg a hozama hogy október másodikán, kilencedikén és tizenhatodikán a Cotton Clubban ( Bp.VI.ker Jókai utca 26)eléneklem az esküvői repertoárt hazai közönség előtt. A Sophia -estekre jegyek előjegyezhetők a 269 1140 Matávszámon, vásárolhatók a helszínen és igényelhetők a brigi.net veb oldalon ( e-mail: info@brigi.net) . S folytatom nagylemezem stúdiómunkáit amelyek már május óta folynak. Remélem még idén a boltokban kerülhet a cd.

Továbbá állunk rendelkezésükre további információkkal, kulisszatitkokkal, fotókkal az esküvővel kapcsolatban.

+36-30-9423578

+36-30-9702402

+36-1-3111010

Az esküvőn készült fényképek megtekinthetők a gallériában.

Erdőhegyi Brigitta sajtóosztály 2004.09.20.